Bulut Bilişim Neden Tercih Edilir?

Bulut bilişim ihtiyacınız olan yazılımsal veya donanımsal hizmetlerin internet üzerinden sunulmasına imkan tanıyan bir teknolojidir. Bu sayede internet olan her yerden veya her cihazdan verilerimize ulaşmamız mümkündür. Hem kullanıcılar hem de iş yerleri için birçok avantaj sağlar. Bu nedenle günümüzde tercih edilme oranı da giderek artıyor.

Herhangi bir kurulum gerektirmeyen bulut teknolojileri, geliştirme süreçlerini oldukça hızlandırıyor. İnternet olan her yerden erişim sağlanması da iş sürekliliğine imkan sağlıyor. Bulut bilişimde kullandığın kadar öde anlayışının olması maliyetleri oldukça düşürüyor. Bu anlayış kullanmak istemediğiniz zaman hizmeti/hizmetleri sonlandırabilme özgürlüğünü beraberinde getiriyor.

Bulut bilişimde yalnızca depolama ya da veri saklama değil, birçok hizmeti kullanabilme imkanınız var. Bunlar gerek altyapı hizmetleri, gerek platform servisleri gerekse uygulamaların ta kendisi. Bu sayede ihtiyacınız olan hizmet modelini belirleyip iş süreçlerinizi basite indirgeyebilirsiniz.

Bulut Bilişimin Avantajları Nelerdir? 

Bulut teknolojisi yazılım, donanım ya da şirket içi veri merkezleri gibi yatırım gerektiren birçok maliyeti ortadan kaldırır. Daha hızlı ve ölçeklenebilir bir yapıda olduğu için kaynak kullanımınızı yönetmenize olanak tanır. Her zaman en yeni teknolojileri kullanırsınız. Farklı coğrafyalarda olunsa bile internet üzerinden erişim sağlandığı için iş bütünlüğü korunur. Özellikle pandeminin olduğu şu dönemde birçok iş yeri remote çalışıyor. Bulut bilişim sayesinde internet olduğu sürece herkes istediği yerden hesabına ulaşıyor.

Bulut sağlayıcı firmalar yazılım ve donanım güvenlik önlemlerini 7/24 takip altında tuttukları için ana bilgisayara göre daha güvenli bir ortamdır. Kullanmak istediğiniz bulut uygulamaları için ise kurulum gerektirmeden dakikalar içerisinde erişebilirsiniz. Bulut teknolojisiyle verilerin takibi, saklanması, depolanması ve yetkilendirmesi daha hızlı ve kolay olur.

Uzun zamandır sadece e-mail, internet sitesi barındırma, doküman saklama gibi basit işlemler için hayatımızda olan bulut bilişim artık daha karmaşık süreçlerde de hayatımızda. CRM, MRP, ERP, İK gibi süreçlerin yönetilmesinde birçok iş yeri artık SaaS uygulamalar tercih ediyor. Yine yazılım geliştirme süreçleri için CI/CD platformları, DevOps ortamları, veri tabanları, Big Data servisleri gibi bulut teknolojileri de firmalar için büyük bir kurtarıcı. Günümüz dünyasında bulut bilişime ilgi büyümeye devam ediyor. Hızla gelişen teknolojiye uyum sağlamak ve yakından takip edebilmek bulut bilişimden geçiyor.